Algerens af tag – Gør det selv eller?

Algerens af tag

Skal eller skal ikke? Algerens af tag er ofte blevet diskuteret og har været et stort emne på nettet. Der er både opposition eksperter og eksperter, der mener algerens af tag, er det helt optimale løsning for alle boligejere.

Flere siger direkte at algerens af tag direkte miljø skadeligt, fordi vandet er kemikalie fyldt og løber direkte i jorden.

Algerens af tag er ikke er ikke det samme om nyt tag

En omgang algerens er ikke som at investere i et nyt hustag. Med andre ord får taget ikke direkte forlænge levetid, men det kan være en god idé, især hvis der også i forvejen gror mos på taget.

I værste tilfælde kan det gro sig så meget fast, at det i de kolde perioder udvider sig i frostvejr, og direkte skade taget.

Kan det betale sig at gøre det selv?

Før du kan påbegynder opgaven, kræver det, at du mere udstyret til at udføre arbejdet. Det kræver en lang stige, og hvis ikke en kombistige, hvis det er besværligt at komme op på taget. Du skal også bruge en stiv kost og algerens, som skal sprøjtes til sidst på taget.

For at minimere udgifterne kan du alliere dig med naboen. Det er også bedste at rense taget om sommeren, og helst gerne i tør perioden, hvor hustaget er så tørt som muligt.

Det nemmeste og bedste løsning er af få algebehandling fra en professionel tagfirma med mange års erfaring. Der er mange fordele ved at vælge denne løsning, og fordi du står med færre bekymringer.

Algebehandling på abonnoment

Du kan hos Jydsk Tagteknik få algerens af tag udført én gang om året til en fornuftig pris. Firmaet har alt udstyret til det, og kan udføre arbejdet korrekt, hvor alt overskudsvæsken bliver samlet op.

Alt algebekæmpelsesmiddel er sikret og godkendt af miljøstyrelsen. Desuden bliver dine tagrender renset for både skidt og blade, som har samlet sig i løbet af året.

Derfor skal du fjerne alger og mos

Alger og mos gør hverken noget godt kosmetisk eller funktionelt. For mange boligejere kan det direkte være en plage – især hvis man bor bag høje træer i skyggen.

Generelt hustage med lave hældninger er ofte plaget, fordi at regnvandet ikke ledes lige så hurtigt væk som tage med høje hældninger.

For at begrænse mos angrebet kan du, hvis det er muligt at beskære træer, som drysser grene og blade på hustaget.

Du bør fjerne mos ikke kun af æstetiske årsager, men fordi moset danner grobund fra mange andre typer planter. Mosset kan ende med at trænge ind i tagets samlinger og dermed revne i de kolde måneder.

Gør du ikke noget ved det, kan du risikere, at taget bliver utæt, og det kan give frostsprængninger. Risikoen for at tagplader og tagsten skubbes, så regnvandet trænger direkte ind på loftet og forårsager store skader på din bolig

Kort fortalt undgår du med algebehandling:

  • Et grimt og upræsentabelt tag
  • Frostsprængninger i taget
  • Fugt og svampeangreb i boligen
  • Vand på loftet
  • Mos og andet græsbevoksning
  • Fugt i tagkonstruktionen
  • Forskubbede tagsten og tagplader

Få gode tips og råd om energioptimering på energiguiden.dk