Hvad afgør prisen på et nyt tag?

Ståltag

Betalt indlæg

Drømmer du om at lægge et nyt tag på din bolig? I så fald er der sikkert ét særligt spørgsmål, som du ønsker svar på. For de fleste boligejere, der overvejer at skifte tag, er der ét spørgsmål, der overtrumfer alle andre: Hvad koster det? Og det er ganske forståeligt, at det er netop dette spørgsmål, mange søger svar på.

At skulle betale for et nyt tag er noget, der kan mærkes på budgetkontoen for de fleste. På lige fod med køb af ny bil, nyt hus eller blot udskiftning af husets vinduer, er der dog en række forudsætninger, der skal være på plads, før der kan gives et svar på, hvad det vil koste. Derfor er der heller ikke et entydigt svar på dette.

Hvad koster et nyt tag?

Først og fremmest er der en række parametre, der altid er afgørende for tagets pris. Dernæst er der ofte en række øvrige faktorer, der ligeledes påvirker prisen. De basisparametre, der hovedsageligt påvirker prisen, er følgende:

Hvor stort er tagarealet?

Prisen på et tag udregnes altid i kvadratmeter. Derfor betyder en større tagflade også en højere pris. Hvis du bor i et stort hus, der har en stor tagflade, skal du være forberedt på, at din pris sandsynligvis bliver højere end naboens. Det gør sig i hvert fald gældende, hvis dit hus er større end naboens.

Hvilken stand er undertaget i?

Undertag, som er det, taget lægges på, er en vital del af prisudregningen. Undertaget kaldes af mange typisk for husets regnfrakke, hvilket fortæller en del om dets store betydning. Hvis der er behov for en renovering af undertaget, eller det endda skal udskiftes, påvirker dette også prisen.

Hvilke materialer foretrækker du?

Du kan vælge forskellige typer tag. Prisen varierer selvfølgelig alt efter dit valg af materialer. Det er dog ikke kun prisen, der skal tages højde for i denne forbindelse. Dit materialevalg har også indflydelse på kvalitet og æstetik. Derfor er prisen ikke altid altafgørende, da der er andre faktorer, der er vigtigere.

Prisen varierer fra udbyder til udbyder

Der er mange håndværkere og firmaer, der arbejder med at skifte og etablere tage. Som en naturlige følge heraf er der opstået stor konkurrence og dertilhørende prisforskelle. Derfor vil du opleve, at der er massive forskelle på priserne mellem de mange udbydere. Det understreger, hvor vigtigt det er, at du indhenter flere tilbud på din opgave.

Det er dog ikke blot prisen, der kan være forskel på i tilbud på nyt tag. Der er også andre faktorer, der kan adskille de enkelte tilbud. Vær derfor opmærksom på, at det ikke er sikkert, at alle tilbud kan sammenlignes direkte. Skal de kunne det, skal de have ensartede parametre over hele linjen.